A város történelmének legnevesebb eseménye az 1532-es ostrom, melynek során Jurisics Miklós várkapitány vezetésével a viszonylag kevés várvédő visszaverte a Bécs ellen vonuló, túlerőben lévő török sereget. Az ostrom emlékére Kőszegen nemcsak délben, hanem délelőtt 11 órakor is meghúzzák a harangokat.

 

A történelmi emlékhelyek és kiállítások iránt érdeklődő vendégek számos érdekes programot találhatnak maguknak ezen a környéken. Ellátogathatnak az egykori vár köveiből épült Várkastélyhoz, ahol a város múltját, gazdaságát, népi kultúráját bemutató Rábaközi Múzeum is helyet kapott. Megtekinthetik a Fő téren az Esterházy család tiszttartói számára épített Rába-palotát, ahol ma a Városi Könyvtár működik.

A Schönbrunni-kastély a császári család nyári rezidenciája volt, melynek 1441 helyiségéből 45 látogatható. Hatalmas parkjában kellemes sétát tehetünk. A Prater vidámparkja 250 attrakciót kínál a szórakozni vágyóknak. A történelmi belváros számos nevezetességgel és látnivalóval várja az érdeklődőket.

 

Kastély túrák, a Véndiófa Szálláshely közelében. Látogasson el Fertődre, vagy Nagycenkre, melyek 20 - 25 percnyi autóútra vannak szálláshelytől. 1 napos kirándulási program, a környékbeli kastélyok megtekintése.