A történelmi emlékhelyek és kiállítások iránt érdeklődő vendégek számos érdekes programot találhatnak maguknak ezen a környéken. Ellátogathatnak az egykori vár köveiből épült Várkastélyhoz, ahol a város múltját, gazdaságát, népi kultúráját bemutató Rábaközi Múzeum is helyet kapott. Megtekinthetik a Fő téren az Esterházy család tiszttartói számára épített Rába-palotát, ahol ma a Városi Könyvtár működik.


A természet szerelmeseit számos szép és érdekes látnivaló várja a Hanság Tájvédelmi Körzet területén, melynek „kapujában” kiállítást tekinthetnek meg az itteni élővilágról, hagyományos gazdálkodási módokról.

Kapuvári érosztály

A Kapuvári kórházban az országban egyedülálló szénsavgáz-fürdő segítségével hatékonyan kezelik a végtag betegségben szenvedőket. A gyógyvíz vegyi összetétele és az orvosi kísérletek alapján idült mozgásszervi betegségek fürdőkezelésére, idült légzőszervi betegségek porlasztásos belélegeztetésére kiválóan alkalmas.

 „A remény szigete Érbetegeknek”

A szénsav-gázfürdő – amely a terápia alapja – kevésbé terheli az emberi szervezetet, mint az úgynevezett „savanyú” vizek, azaz a víz saját nyomása. Minden korosztály igénybe veheti, mivel életkorhoz nem kötődik.

A kezdeti időszakban a szénsavgázt kezdetben érszűkületes, azután lábszárfekélyes és reumában szenvedő betegeknél alkalmazták kiváló eredménnyel. A kezelést tudományos alapon nyugvó fejlesztéssel kibővítették, így a szénsavgáz-fürdő legfontosabb javallatai:

„a végtagok idült verőérbetegségére, idült vénás elégtelenségre, idült nyiroködémára, érkeringési zavarokra, élsportolók rehabilitációs kezelésére és teljesítmény fokozására, managerek rekreációs kezelésére, potenciális zavarok megszűntetésére.”

Kijelenthető, hogy a kapuvári szénsav-gázfürdővel egybekapcsolt háromhetes terápiás kúra után a páciensek jó funkcionális állapotban, nagyobb teljesítőképességgel, testileg-lelkileg felüdülve távoznak.

A fürdőkúra évenkénti ismétlésével az érbetegség rosszabbodása, végtagvesztéssel járó szövődmény kialakulása, rokkanttá-válás nagy valószínűséggel elkerülhető.

A szénsav-gázfürdő egészséges, de túlhajszolt, kimerült emberek számára is nyugtató teljesítményt fokozó hatású.