Kastély túrák, a Véndiófa Szálláshely közelében. Látogasson el Fertődre, vagy Nagycenkre, melyek 20 - 25 percnyi autóútra vannak szálláshelytől. 1 napos kirándulási program, a környékbeli kastélyok megtekintése.

Fertőd, Eszterházy kastély

Fertőd (Eszterháza) települést Esterházy Miklós alapította. Tervei alapján kezdődött meg az évtizedekkel korábban épített vadászkastély főúri pompával való átépítése, aminek eredményeként létrejött Magyarország egyik legszebb kastély együttese, melynek fekvése és parkja a Versailles-i kastélyt, épületei pedig a Schönbrunni –kastélyt idézik

Nagycenk, Széchenyi kastély

Széchenyi kastély

A település nyugat-magyarországi peremvidéken helyezkedik el, a Soproni-hegység nyúlványaihoz kapcsolódva. Az uradalom és a község 1945-ig a Széchenyiek birtoka volt. 1750-re készült el a kastély együttes és a franciakert. Széchenyi István a kastélyt átépíttette, amely 1860 táján nyerte el végleges formáját. 1973-ban megnyitották benne a Széchenyi István Emlékmúzeumot. A kastély parkjában négy világrész számos ritka fafajtáját találhatjuk meg. A település nevezetessége a Múzeumvasút, egy keskeny nyomtávú kisvasút.  Az országban egyedülálló módon csak itt közlekedik kisvasúti szerelvénybe besorozott kalauzkocsi és villamoskocsikból átalakított személykocsik.