Sopron délen a Soproni-hegység, északon a Balfi-dombság által határolt Ikva völgyébe települt. Az Ikva szélesen elterülő völgye a kapu szerepét töltötte be a Kisalföld és a Bécsi-medence találkozópontján, ez szinte magától életre hívta itt a várost, ahol ma minden korszak emlékeivel találkozhatunk.

 

Sopron és a Fertő-táj 7 csodája

sopron es a ferto-taj 7csodaja

 

Soproni Kirándulás

Volt Fesztivál

Szállás lehetőség a VOLT FESZTIVÁL idejére

voltfesztivalA VOLT Fesztivál Magyarország egyik legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, amit Sopronban rendeznek 1993 óta minden évben. A rendezvényre a zenei kínálat sokszínűsége jellemző, a különböző helyszíneken a rock, az elektronikus zenei, a világzenei és a jazz koncertek mellett számos más műfaj képviselői is fellépnek. A fesztivál programját a koncerteken és dj szetteken kívül színházi előadások, filmvetítések, kiállítások, beszélgetések és egyéb, például sportprogramok is színesítik. A fesztivál ideje alatt működő Volt Rádió az eseményhez kapcsolódó hangulatot interjúkkal, külön zenei kínálattal juttatja el távoli helyszínekre.

A rendezvénysorozat nemzetközi ragját jelzi, hogy azon évről évre sok neves külföldi előadóművész lép fel, valamint hogy a közönség mind nagyobb hányada érkezik más (elsősorban nyugat- és kelet-európai) országokból